Versele-Laga laat Deinze weer lopen voor het goede doel met de 4de editie van Versele-Laga run

Op zondag 11 september is er opnieuw een Versele-Laga Run in Deinze.  Versele-Laga, de internationale fabrikant van dierenvoeding en –verzorgingsmerkproducten,  heeft voor deze vierde editie maar liefst drie mooie parcours in petto van 5, 11 en 14 km. Net  zoals vorig jaar wordt het weer een echt stadsevent met start en aankomst op de Markt in  Deinze. Er zal wel opnieuw een gezamenlijk startschot per traject zijn. 

EXTRA PARCOURS VAN 14 KM 

Dit jaar stelt Versele-Laga op zondag 11 september voor de vierde editie van de Versele Laga Run niet twee, maar wel drie parcours (van 5, 11 en 14 km) ter beschikking van  sportievelingen uit Deinze en omstreken. “Vorig jaar gaven meerdere deelnemers aan dat ze  de lat in 2022 graag nog wat hoger leggen en dus hebben we besloten deze keer ook een  parcours van 14 km te voorzien”, zegt brandmanager Sarah Lanckman .  

Alle lopers vertrekken en eindigen weer op de Markt in Deinze met live radio van Radio  Tequila op de achtergrond. Vorig jaar kon er door de covidmaatregelen maar een beperkt  aantal lopers deelnemen en werden ze gespreid over verschillende tijdsblokken. Dit jaar  werkt de organisatie wel weer met een gezamenlijk startschot per traject.  

Alle deelnemers worden meegenomen langs het jaagpad naast de Leie, door de fabriek  van Versele-Laga en over de Versele-brug. Lopers van de 11 en 14 km krijgen ook de  prachtige Meersen voorgeschoteld, maar het zijn enkel de diehards die de 14 km lopen die  met Maaigemdijk wellicht het mooiste stukje natuur van Deinze te zien krijgen. 

“Net zoals vorig jaar wordt het weer een echt stadsevent en kunnen deelnemers en  supporters weer gezellig napraten op één van de vele terrasjes op de Markt in Deinze”, aldus  Sarah Lanckman. 

LOPEN VOOR DRIE GOEDE DOELEN 

Een deel van de opbrengsten gaat zoals bij de vorige edities naar het Back On Track-fonds  van Thomas Van der Plaetsen. De Deinse meerkamper en peter van het event, die al sinds  2017 kan rekenen op de trouwe steun van Versele-Laga, gaf woensdag met een  videoboodschap vanuit Zuid-Afrika het startschot voor de inschrijvingen van de Versele-Laga  Run. Hij bereidt er zich voor op het aankomende WK atletiek in Eugene (VS) nadat hij vorig  jaar een zware blessure opliep op de Olympische Spelen in Tokio. Met zijn fonds wil Thomas  (ex-)kankerpatiënten inspireren om weer in beweging te komen en zo het leven weer in  handen te nemen.  

“In de laatste maanden heb ik meer dan ooit gevoeld dat succesvol je grenzen blijven  verleggen alleen kan met een team dat gelooft dat vallen en weer opstaan bij het leven  hoort. In die zin hecht ik erg veel waarde aan mijn partnership met Versele-Laga, dat als  familiebedrijf mij het vertrouwen geeft om mentaal en fysiek klaar te zijn voor het WK in  Eugene”, aldus Thomas Van der Plaetsen.

Dit jaar steunt de Versele-Laga Run ook nog twee extra goede doelen: Philou & friends, een  organisatie die een thuis zoekt voor honden die in een asiel dreigen te belanden, en De Ark  van Pollare Vzw, een zorgboerderij die weidedieren opvangt. Beide organisaties werden  uitgekozen door de medewerkers van Versele-Laga. “Op deze manier promoten we met de  Versele-Laga Run een gezonde levensstijl én onderstrepen we onze passie voor dieren”, aldus  Sarah Lanckman.  

Versele-Laga Run, 11 september 2022, www.verselelagarun.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...