Fietsspaaractie voor de Deinse scholen

In mei organiseerde stad Deinze een fietsactie voor de Deinse scholen waarbij fietsveiligheid centraal stond. De leerlingen konden stempels verzamelen op hun spaarkaart door met de fiets naar school te komen. Er werden vier winnaars geloot. Als beloning worden deze scholen getrakteerd op een ijsje van de ijskar. Sint-Vincentius basisschool mag als eerste haar leerlingen verrassen met een lekker ijsje!

Naar aanleiding van Velodromen en het Fietscongres die eind mei plaatsvonden organiseerde de dienst onderwijs een fietsactie voor de Deinse lagere en secundaire scholen om fietsveiligheid in de kijker te zetten.

Het doel van de actie was tweeledig. Enerzijds was het de bedoeling om de leerlingen meer inzicht te laten krijgen in het belang van verkeersveiligheid en om ze aan te zetten zich op een veiligere manier naar school te verplaatsen. Anderzijds wilde de actie de leerlingen motiveren om meer met de fiets of te voet

naar school te komen. 

De leerlingen van de lagere scholen verzamelden stempels op een spaarkaart door met de fiets naar school te komen. Ze verdienden extra stempels als ze een helm droegen en als ze met een fiets kwamen die volledig in orde was. 

In de secundaire scholen vond er in mei een fietscontrole plaats waarbij de leerlingen een spaarkaart ontvingen als hun fiets volledig in orde was. 

“We vinden het heel belangrijk om fietsveiligheid in de kijker te plaatsen en om hier meer bewustzijn rond te creëren bij kinderen. Door dergelijke acties leren kinderen reeds van jongs af aan om zich op een veilige manier in het verkeer te verplaatsen”, aldus Trees Van Hove, schepen bevoegd voor onderwijs.

Via een loting werden uit de 73 deelnemende klassen vier winnaars gekozen. Als beloning gaat er bij deze scholen een ijskar langs met ijsjes voor alle leerlingen. De Sint-Vincentius basisschool in Nevele komt als eerste aan bod. De andere winnaars zijn Driessprong Petegem, Wonterwijs Wontergem en De Sterrebloem Meigem.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...