Europees Schutterstreffen nadert met rasse schreden

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus is Deinze the place to be voor duizenden schutters ter gelegenheid van de twintigste editie van het Europees Schutterstreffen (EST). Dat is een driejaarlijks feest waarbij schuttersgilden uit verschillende Europese landen elkaar ontmoeten. Niet alleen de schutterswedstrijd is belangrijk, maar ook het gezellig samenzijn en de live muziekoptredens. Deze hebben plaats op het grote podium tussen de feesttent ‘Ooidonk’ en de Brielpoort en in de feesttent ‘Canteclaer’ in het Sint-Martinuspark.

Het Europees Schutterstreffen in Deinze nadert met rasse schreden.

Op zaterdag 20 augustus strijden vanaf 12 uur 218 schutterskoningen en 89 schuttersprinsen  voor de Europese titel.  Rond 16.30 uur zijn de Europese Schutterskoning en de Europese Schuttersprins gekend en start de koninklijke intrede. De zestien schietstanden bevinden zich langs het Antoon Van Paryspad. De wedstrijd is te volgen vanaf het Sint-Martinuspark.

Op zondag 21 augustus trekt om 12.30 uur de folklorestoet door het centrum van Deinze. De deelnemers zijn uitgedost in hun traditionele kostuums, waardoor hun herkomst te herkennen is. Velen komen uit Duitsland, Nederland en België. Oostenrijk en Polen zijn ook ruim vertegenwoordigd. Opvallende deelnemers zijn leden uit Kroatië, Tsjechië en Oekraïne. Deze laatste wenst ondanks de oorlog toch deel te nemen aan het Europees evenement. Om die laatste groep te steunen wordt er op het feestterrein een speciale pin verkocht voor tien euro. De opbrengst gaat integral naar de oorlogsslachtoffers.

De toegang is gratis. Niet alleen de schutterswedstrijd is belangrijk, maar ook het gezellig samenzijn en de live muziekoptredens. Deze hebben plaats op het grote podium tussen de feesttent ‘Ooidonk’ en de Brielpoort en in de feesttent ‘Canteclaer’ in het Sint-Martinuspark.

Hou je van covers, rock, jazz, volksmuziek en harmonies?
De Vlaamse Amateurmuziekorganisatie (Vlamo vzw) organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 augustus ‘De dag van de blaaskapellen’. Radio Tequila gaat ter plaatse in de ether en brengt de nodige sfeer. Tussen de live muziekoptredens door zorgen diverse DJ’s voor achtergrond- en sfeermuziek. Er is voor elk wat wils: muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80, muziekgenre après-ski of Oktoberfeste. 

Groot podium tussen Feesttent ‘Ooidonk’ en de Brielpoort
Vrijdag 19 augustus 

16.00 uur: Radio Tequila Lounging

19.00 uur: Belgische coverband Barking Bruce

21.00 uur: Duitse partyband Blechsauga

Zaterdag 20 augustus

11.30 uur: Tieltse Blaaskapelle

13.30 uur: Torenkruiers Blaaskapel Bocholt

15.00 uur: Blaaskapel Flamicanka Bree

16.15 uur: Zwitserse volksmuziek met Radys  

17.30 uur: Bürgermusik Mondsee

19.00 uur: Zwitserse volksmuziek met Radys

20.30 uur: Belgische coverband AB Nono

22.30 uur: Nederlandse coverband Pigtail

Zondag 21 augustus

11.30 uur: Blaasorkest Alpenroos Ingelmunster

13.30 uur: Muziekkapel Benegrenska Kalmthout

15.15 uur: De Hagelandse Blaaskapel Oplinter

17.30 uur: Belgische coverband Zebras are Timeless 

20.00 uur: Garry Hagger met Crooners

21.30 uur: Ambiance met Swoop

Feesttent ‘Canteclaer’ (Martinuspark)

Vrijdag 19 augustus 

18.00 uur: Radio Tequila Lounging

20.00 uur: Radio Tequila Drive-in show DJ’s

Zaterdag 20 augustus

11.00 uur: Radio Tequila Lounging

17.30 uur: Radio Tequila Safari revival

19.00 uur: Radio Tequila 60’s, 70’s Disco

20.30 uur: Radio Tequila Drive-in show DJ’s

Zondag 21 augustus

11.00 uur: Radio Tequila Lounging

18.30 uur: Phoenix Jazz Band 

20.00 uur: Domino

22.30 uur: Radio Tequila Drive-in show DJ’s

Iedereen is van harte welkom!

Door je aanwezigheid steun je de drie goede doelen: Viblo Leieland, Veilige Thuis en Vrienden van Tanzania.

Info

vzw EST Deinze

[email protected]

www.estdeinze2021.eu

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...