Ook in Deinze kan men straks ‘Buiten Trouwen’

GroenRood deed op de gemeenteraad een voorstel om buiten trouwen in Deinze mogelijk te maken. Het stadsbestuur ging er op in.

Mensen kunnen dan zelf kiezen of ze in de raadszaal trouwen of ergens in die buurt. Het groen rond het museum leent zich daar perfect voor.

Door de coronacrisis zijn er in bepaalde gemeenten trouwplechtigheden gehouden buiten het gemeentehuis of stadhuis. Deze burgerlijke trouwen waren zo’n succes dat verschillende gemeenten er nu mee verder gaan. Ook GroenRood ziet dit wel zitten. Een vaste plaats waar mensen op verzoek kunnen trouwen. Er zijn weinig mooiere decors dan een mooi stukje natuur om je ja-woord te zeggen. De praktijk in o.a. Gent, Kortrijk en Oostende leert ook dat het buitentrouwen de gemeenschap ook meer betrekt bij het huwelijk.

Mensen stoppen eens om te kijken. Het maakt toevallige passanten blij en werkt gemeenschapsvormend. Wettelijk gezien is er geen probleem: de plaats moet enkel neutraal en openbaar zijn. De tuin aan het museum zou een mooie locatie kunnen zijn. Praktisch dicht bij het stadhuis en met uitwijkmogelijk bij plots slecht weer. Ook in Nevele zou een mooie plaats kunnen gezocht worden. Met de juiste plaatsing van enkele planten, haagjes en wat zitmeubilair kan iets heel moois ontstaan.

Het stadsbestuur volgt ons voorstel en zal een regeling treffen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...