Veldloop voor Deinse scholen

Op vrijdag 28 oktober organiseert de dienst sport en recreatie in samenwerking met Atletiekclub Deinze een scholenveldloop (ca. 850 m) voor alle Deinse lagere scholen, meer bepaald voor de leerlingen van het derde tot zesde leerjaar en de eerste graad van het middelbaar onderwijs. De veldloop heeft plaats op en rond de atletiekpiste.

“De scholenveldloop voor alle Deinse lagere scholen en de eerste graad van de middelbare scholen is een vaste waarde” vertelt Sofie D’hondt, schepen bevoegd voor sport. “Jaarlijks, net voor de herfstvakantie, organiseert de dienst sport en recreatie de veldloop in samenwerking met de Atletiekclub Deinze. Het is de bedoeling een sportieve ontmoeting te organiseren tussen de verschillende Deinse scholen.”

De wedstrijden voor het lager onderwijs gaan van start om 9.30 uur, de wedstrijd voor het middelbaar onderwijs start om 13.45 uur. De leerlingen worden ingedeeld in verschillende reeksen volgens leeftijd. Per reeks wordt een klassement opgemaakt, dus na elke wedstrijd is er een podium voorzien.

Voor zowel het lager als het middelbaar onderwijs is er telkens ook een wisselbeker voorzien voor de beste school. Bij aankomst ontvangen alle deelnemers een gadget van de stad en een stuk fruit gesponsord door AD Delhaize Deinze. Ook dit jaar zullen niet alleen de leerlingen deelnemen maar is er ook een leerkrachtenloop voorzien waarbij de leerkrachten van de verschillende scholen het sportief tegen elkaar opnemen. 

Dit jaar nemen er in totaal 1.620 leerlingen deel waarvan 1.110 leerlingen uit het lager onderwijs en 510 leerlingen uit de eerste graad van het middelbaar onderwijs.

Volgende scholen nemen deel:

Lager onderwijs:

B.S. De Kleurenplaneet

BuBaO De Veerboot

Go! B.S. Erasmus

V.B.S. De Kerselaar Gottem

B.S. Leieparel Deinze

V.B.S Wonterwijs

B.S. ZEVI (Zeveren & Vinkt)

B.S. St-Hendriks Petegem

Het Leerbos
VIBLO Leieland

B.S. Driessprong

Middelbaar onderwijs:

GO! Eramusatheneum – campus Peter Benoit & campus Volharding

Leiepoort campus St-Hendrik

Leiepoort campus St-Vincentius

“Deze scholenveldloop is een sportactiviteit met een traditie waarbij de scholen elkaar bekampen”, klinkt het bij Trees Van Hove, schepen bevoegd voor onderwijs.

Scholenveldloop Nevele

De werkgroep sport vzw organiseerde in samenwerking met stad Deinze op dinsdag 11 en donderdag 13 oktober ook een veldloop. Op de Finse looppiste in Nevele konden de leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar deelnemen en dit binnen de schooluren. Er namen zes scholen deel, goed voor een deelnemersaantal van maar liefst 395 leerlingen. Achteraf kreeg iedereen nog een leuk aandenken en werden de eerste, tweede en derde plaats gehuldigd met een medaille. 

Volgende scholen namen deel: 

Gemeenteschool De Vaart Nevele

Gemeenteschool ’t Wilgennest Landegem

Leefschool Klavertje 4 Nevele

VBS Sint-Gerolf Merendree

VBS Sint-Vincentius Nevele

OGO De Sterrebloem Meigem

Info

Dienst sport en recreatie
Sportcomplex Palaestra
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...