Vernieuwde speelterreinen voor ieder kind

Fractieleider Bart Vermaercke (N-VA) en Jong N-VA ondervoorzitter Ybe Leyman tonen zich tevreden met de participatie die de jeugddienst besteedt aan de vernieuwing van de speelplekken in Astene en Sint- Martens- Leerne. Zo willen ze dat ieder kind naar hartenlust ravotten met hun vriendjes, broers en zussen.

Jong N-VA ondervoorzitter Ybe Leyman

De speelterreintjes in de Albijn van Den Abeelstraat in Sint- Martens-Leerne en de Breeschoot in Astene gaan in 2023 vernieuwd worden. De jeugddienst wil hierbij de inwoners betrekken door een participatiemoment te organiseren.

‘Ik ben blij dat de speelterreintjes een nieuwe look krijgen. Als kind heb ik veel tijd doorgebracht op deze plekken en nu zijn sommige terreinen verouderd en worden ze amper nog gebruikt. De laatste twee jaar hebben we gezien dat buitenspelen belangrijk is. Zeker in een wereld waar we veel tijd doorbrengen achter een scherm. Het is een recht voor elk kind om te kunnen spelen. Het is dan ook belangrijk dat bij de nieuwe inrichting rekening gehouden wordt met de noden van ieder kind’ aldus Ybe Leyman.

De jeugddienst organiseert op 22 oktober een participatiemoment omtrent de vernieuwing van deze twee speelterreinen. Ybe Leyman is alvast een voorstander. ‘Het gaat hier over een speelomgeving voor kinderen. Het is dan ook van groot belang dat élk kind, ook die met een beperking, van dit terrein gebruik kan maken. Door de burgers te laten participeren kan er een nieuwe kijk ontstaan en kunnen er nieuwe ideeën komen waar men nog niet aan gedacht had. Zo kunnen de speelterreinen geoptimaliseerd worden voor de buurt en kunnen alle kinderen er gaan ravotten.

Bart Vermaercke vult aan: ‘Samen spelen is een recht van ieder kind. Het is belangrijk dat kinderen met een beperking samen met andere kinderen hun hart kunnen ophalen, zo leren zij elkaar beter kennen en waarderen. Veel is daar trouwens niet voor nodig. Een geschikte ondergrond en enkele aangepaste speeltuigen waar kinderen met en zonder een beperking samen kunnen spelen.’
Ook het provinciebestuur engageert zich alvast om ook op de nieuw aan te leggen speeltuin in de Brielmeersen blijvend werk te meken van inclusief spelen op de provinciaal domeinen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...