Winnaars ‘Met belgerinkel naar de winkel’ in de bloemetjes gezet

Op 9 november werden de winnaars van de actie Met belgerinkel naar de winkel, een organisatie van stad Deinze in samenwerking met vzw Deinze Winkelstad, in de bloemetjes gezet. De campagne liep van 17 september tot en met 23 oktober en moest inwoners en bezoekers van Deinze stimuleren om voor korte afstanden de auto thuis te laten en ervoor te kiezen om met de fiets of te voet te gaan winkelen. Het werd een succes, want in totaal werd er gemiddeld 28.175 kilometer gefietst naar de winkel, goed voor een besparing van 5.635 kg CO2.

Er werden 1.423 volle spaarkaarten ingeleverd, waaruit drie hoofdwinnaars werden geloot: Patrick De Keyser (Petegem) won een elektrische fiets en Martine Standaert (Bachte-Maria-Leerne) en Carine De Ketelaere (Astene) wonnen elk een plooifiets. Twintig andere winnaars wonnen een cadeaubon van
25 euro. Uit de deelnemende handelaars werden er tien geloot die beloond werden met een mand vol streekproducten. “Door inwoners en bezoekers te belonen om met de fiets of te voet naar de winkel te gaan, stimuleren we niet alleen duurzame mobiliteit maar ook het lokaal winkelen. Mensen die met de fiets of te voet naar de winkel gaan, zullen uiteraard vaker bij een handelaar uit hun buurt stoppen” zegt Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor mobiliteit.

217 Deinse handelaars namen deel aan de actie. Tijdens de campagne werden er 12.807 fietsritjes (heen en terug) naar de winkel gemaakt. De gezamenlijk gemiddelde afgelegde afstand bedraagt 28.175 kilometer, goed voor een besparing van 5.635 kg CO2, of 0,70 keer rond de wereld fietsen! “De samenwerking en de actie waren opnieuw een echt succes”, klinkt het bij Filip Vervaeke, schepen bevoegd voor lokale economie. “Zowel bij het aantal deelnemende handelaars als het aantal ingediende spaarkaarten zagen we een stijging tegenover vorig jaar.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...