Fietspaden in Nazarethsesteenweg en Karrewegstraat nog niet voor 2024.

De aanleg van de beloofde fietspaden tussen Nazareth en Astene en op de Karrewegstraat loopt verdere vertraging op. Dit laat Bart Vermaercke (N-VA) weten.

Vermaercke vroeg reeds in 2019 om werk te maken van de beloofde aanleg en reageert teleurgesteld. Wie vanuit Nazareth richting Astene fietst (of omgekeerd) wordt geconfronteerd met het ontbreken van een fietspad. Als fietsstad is dat bijzonder merkwaardig. In het mobiliteitsplan staat ook de opwaardering van de Karrewegstraat en de Kortrijkse Heerweg. Dit moet ook een verbinding maken tussen het Stadsbos en de Hospicebossen.

Vermaercke: “Er werd in 2019 gemeld dat eind 2020 de uitvoering zou starten.
Ondertussen is er nog niets veranderd. Veel heeft te maken met technische aspecten en waterinfiltratie. Ook dienen rooilijnplannen opgemaakt te worden. Als het dossier van de omgevingsvergunning dit jaar in orde zou kunnen zijn dan kan men ten vroegste in 2024 beginnen met aanbesteden voor de Nazarethsesteenweg.
Voor de Karrewegstraat wordt vóór 2025 geen enkele vooruitgang gemeld. Het blijft dus nog een paar jaar gevaarlijk fietsen aldaar. Een snelheidsbeperking zou het in afwachting misschien toch iets veiliger maken voor de fietsers.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...