Stad Deinze organiseert voor het eerst een Junior Verhalenwedstrijd

Om jong schrijftalent aan te moedigen, organiseert het stadsbestuur in samenwerking met de Cultuurraad en de bibliotheken Deinze en Landegem voor het eerst een Junior Verhalenwedstrijd voor leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs en leerlingen uit het secundaire onderwijs. De deelnemers wonen of studeren in Deinze. Er zijn drie reeksen en en elke deelnemer krijgt een mooie attentie. Elke reekswinnaar kan bovendien rekenen op 150 euro prijzengeld. De drie laureaten worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op woensdag 1 november in Leietheater. Daarnaast organiseert het stadsbestuur in samenwerking met de Cultuurraad de tweejaarlijkse Kortverhalenwedstrijd voor volwassenen. Zowel inwoners als niet-inwoners kunnen deelnemen met een nog niet gepubliceerd Nederlandstalig kortverhaal. De drie winnende kortverhalen worden gepubliceerd in een gloednieuwe publicatie. De eerste prijs is goed voor 750 euro, de twee eervolle vermeldingen winnen elk 250 euro. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op zondag 17 december in Leietheater. 

Junior Verhalenwedstrijd

Om jong schrijftalent aan te moedigen, organiseert Stad Deinze in samenwerking met de Cultuurraad en de bibliotheken Deinze en Landegem dit jaar voor het eerst een Junior Verhalenwedstrijd.

Hiervoor wordt een nog niet gepubliceerd kortverhaal in het Nederlands gevraagd van minimum 500 woorden (1 A4) over een onderwerp naar keuze. Het verhaal is bij voorkeur getypt of in leesbaar handschrift geschreven. Illustraties zijn toegelaten.

De wedstrijd staat open voor leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs en de eerste, tweede en derde graad van het secundair onderwijs. De deelnemers wonen of studeren in Deinze, en worden als volgt ingedeeld:

• Reeks 1 = derde graad basisonderwijs (5de en 6de leerjaar)

• Reeks 2 = eerste graad secundair onderwijs (1ste en 2de jaar)

• Reeks 3 = tweede en derde graad secundair onderwijs (3de, 4de, 5de en 6de jaar)

Het verhaal kan je indienen uiterlijk op 1 juli via www.deinze.be/juniorverhalenwedstrijd

Een jury onder leiding van adjunct-bibliothecaris Marika Strobbe beoordeelt de inzendingen.

“De kinderen en jongeren in onze stad zijn creatieve duizendpoten” vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur. “Met deze wedstrijd willen we ze ook aanzetten om meer te schrijven, om hun verbeelding op papier te zetten. Elke grote auteur is ooit begonnen met een klein verhaal en we willen onze kinderen de kans geven om hun talent te tonen.”

De prijsuitreiking heeft plaats op woensdag 1 november in Leietheater. Elke deelnemer krijgt een ticket voor de jeugdfilm die na de prijsuitreiking volgt. Elke reekswinnaar kan bovendien rekenen op 150 euro prijzengeld. 

Kortverhalenwedstrijd voor volwassenen

Naar goede gewoonte organiseert Stad Deinze in samenwerking met de stedelijke cultuurraad een Kortverhalenwedstrijd voor volwassenen. Zowel inwoners als niet-inwoners kunnen uiterlijk op 1 juli via www.deinze.be/kortverhalenwedstrijd een nog niet gepubliceerd Nederlandstalig kortverhaal over een onderwerp naar keuze indienen van maximum 12.000 tekens – exclusief spaties. 

Deze tweejaarlijkse schrijverswedstrijd brak vorige editie alle records, met maar liefst 305 deelnemers uit binnen- en buitenland. Journalist, literair criticus en auteur Carlos Alleene zit opnieuw de jury voor. De prijsuitreiking heeft plaats op zondag 17 december in Leietheater.

“De drie winnende kortverhalen van deze dertiende Kortverhalenwedstrijd zullen worden gepubliceerd in een speciale uitgave, verzorgd door de grafisch vormgever van de Stad. De eerste prijs is goed voor 750 euro, de twee eervolle vermeldingen zijn elk goed voor 250 euro” zegt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...