Danilith Nokere Koerse en Deinze gaan samen verder! Start – Markt Deinze – 15 maart 2023

De gemeenteraad van Deinze keurde op donderdag 2 maart 2023 de nieuwe 5-jarige samenwerkingsovereenkomst goed met de vzw Nokere Sport, dat is de organisatie achter Danilith Nokere Koerse. Daarmee is Deinze zeker van de start van de semi-klassiekers tot en met 2027. 

Sinds de vorige overeenkomst is er veel veranderd; Danilith Nokere Koerse is niet alleen meer die ene wedstrijd voor mannen die dit jaar voor de 77ste keer doorgaat. Schepen voor sport Sofie D’Hondt (Open Deinze): ‘Ook de wedstrijd voor junioren op zaterdag en de dames op woensdag gaan ondertussen van start in Deinze. Dit zorgt voor extra ambiance en sfeer in de stad. En voor de horeca zijn dit uiteraard topdagen.’

De 2 topwedstrijden, vorig jaar gewonnen door Belgisch kampioen Tim Merlier en Europees kampioene Lorena Wiebes, zijn niet alleen goed voor veel volk in Deinze, maar ook voor veel publiciteit. Burgemeester Jan Vermeulen: ‘Hiermee zetten we onze stad ook op de wereldkaart. De 2 wedstrijden zijn samen goed voor bijna 5 uur live TV. Bovendien spraken we af met de organisatie dat niet alleen de Markt en de start in beeld komen, maar ook toeristische trekpleisters als het Kasteel van Ooidonck in beeld worden gebracht. Zo promoten we het toerisme in onze stad.’

De wedstrijden worden niet alleen live uitgezonden via VRT Sporza, maar komen via Eurosport ook in meer dan 80 landen wereldwijd op het scherm.

Gedelegeerd bestuurder van vzw Nokere Sport Rony De Sloovere: ‘We zijn heel tevreden met de samenwerking met de stad Deinze. Een schitterende infrastructuur, een professionele aanpak en veel enthousiasme zijn de ingrediënten om van de start van onze wedstrijden telkens een succes te maken. We zijn dan ook blij met deze verlengde samenwerking.’

Dit jaar zal de start van de wedstrijden op 15 maart er ook iets anders uitzien. Voorzitter van de vzw Nokere Sport Robrecht Bothuyne: ‘We willen van die start nog meer een belevenis maken. Je zal merken dat de start van Danilith Nokere Koerse er vanaf dit jaar een beetje anders zal uitzien. Het loont dus nog meer de moeite om naar Deinze af te zakken.’

Vanaf 8u30 is er de rennersvoorstelling van de 20 vrouwenploegen, met de start om 10u15 op de Markt. Daarna stellen de 20 ploegen bij de mannen zich op de Markt op en kan je de sfeer van het rennersdorp opsnuiven. Om 12u45 is er de start van de mannen. Deze rijden nog een plaatselijke ronde en passeren nog eens. De hele start wordt begeleid door DJ Voltage die er de sfeer zal inbrengen. Ook op de Markt: de gratis frietjes vanwege Agristo! Na het succes van vorig jaar schenkt Agristo ook dit jaar de waarde van de gratis frietjes aan een goed doel uit Deinze.

Nieuw dit jaar is het ontbijt dat wordt georganiseerd in het Leietheater. Iedereen kan er vanaf 8u00 terecht voor een uitgebreid ontbijt. Kostprijs: slechts 30 euro, inclusief ticket voor de aankomst in Nokere! Te reserveren via www.deinze.be/ontbijt-nokere-koerse, voor 8 maart. Niet te missen!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...