Zes Deinse scholen werken met digitaal aanmeldsysteem

Vanaf 2,5 jaar kunnen kindjes hun eerste stapjes op school zetten. De komende maanden gaan ouders van kindjes geboren in 2021 op zoek naar een geschikte kleuterschool. In Deinze kunnen ze terecht in 23 kleuterscholen, waarvan drie voor bijzonder onderwijs. De ruimte in sommige scholen is echter beperkt. Vanaf volgend schooljaar zullen deze scholen daarom met een digitaal aanmeldsysteem werken.

“Deinze is een echte onderwijsstad”, vertelt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor onderwijs. “We mogen prat gaan op stevige basisscholen, elk met een eigen aanpak en identiteit. Er is voldoende plaats voor alle leerlingen in Deinze, al moeten enkele scholen noodgedwongen sommige nieuwe leerlingen weigeren omdat er te weinig ruimte is. Die scholen werken voortaan met een digitaal aanmeldsysteem.”

Wie naar school wil in De Sterrebloem Meigem, gemeenteschool De Vaart Nevele, VBS Sint-Vincentius Nevele, Leefschool Klavertje 4 Nevele, VBS Sint-Paulus Hansbeke of VBS Sint-Gerolf Merendree, moet zich tussen 28 februari en 21 maart (16 uur) aanmelden via www.deinze.be/basisonderwijs. De toewijzing van de vrije plaatsen gebeurt op basis van de voorkeur van de aanmelder en de afstand tot de school.
Rond 27 maart krijgt iedereen bericht. Wie een plaatsje toegewezen kreeg, kan dan tussen 24 april en 15 mei inschrijven. Vanaf 23 mei kan iedereen terug inschrijven om de plaatsjes die nog open zouden staan in te vullen. Ook oudere leerlingen die naar één van deze scholen willen, moeten zich eerst aanmelden.

“Het aanmeldsysteem zorgt er voor dat niemand zich moet haasten om in te schrijven, waarmee we kampeertoestanden aan de schoolpoort vermijden”, zegt schepen Trees Van Hove. “Het is een veel eerlijkere manier om de plaatsen toe te wijzen. Op dit moment maken slechts zes scholen gebruik van het aanmeldsysteem omdat alleen deze scholen leerlingen moeten weigeren. Bij de andere scholen kan je steeds inschrijven, ook na de aanmeldperiode.”
Voor meer informatie en ondersteuning bij het aanmelden, kan je terecht op www.deinze.be/basisonderwijs en bij de betrokken scholen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...