Boterhammen in de FARM

Zorgzame Buurten en Stad Deinze nodigen jonge mantelzorgers uit op Boterhammen in de FARM. Om hen te ondersteunen en een moment van ontspanning te bieden krijgen de jongeren op donderdagen 11 mei en 25 mei de gelegenheid om samen te lunchen in de Farmfabriek in Deinze. 

“Via het zorgzaam buurtproject Mantelzorger, hoe gaat het nu met jou? willen we de mantelzorgers in onze stad ondersteunen en erkenning geven” vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor welzijn en gezondheidszorg. “Mantelzorgers zijn bijvoorbeeld mensen die zorgen voor een ouder of een ander familielid of ouders die zorgen voor een kind met een beperking. Het OCMW kreeg voor dit project een subsidie van 60.000 euro van de Vlaamse overheid. Hiermee stelden we een buurtcoach (Jordy Spyt) aan die het aanspreekpunt is voor de mantelzorgers.

Hij organiseerde al een aantal mantelzorgcafés waarop mantelzorgers elkaar ontmoeten en informatie krijgen over het zorgaanbod.”

Met het nieuwe initiatief Boterhammen in de FARM wil het OCMW in samenwerking met Zorgzame Buurten jonge mantelzorgers (= scholieren die bijvoorbeeld zorgen voor een analfabete of zieke ouder of voor een broer of zus met een beperking) samenbrengen, ondersteunen en een moment van rust en ontspanning bieden. Op donderdagen 11 mei en 25 mei kunnen ze tussen 12 en 13 uur in de Farmfabriek, Slachthuisstraat 20 in Deinze samen lunchen. Buurtcoach Jordy zal ze verwelkomen en een luisterend oor bieden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...