Landegem vreest voor toename sluipverkeer in de Moerstraat en Moorstraat

Op korte termijn wordt de Kloosterstraatbrug door Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwd. Stad Gent wil dit aangrijpen om ook aanpassingen te doen aan de rotonde Kloosterstraat/Baarleveldestraat en de omgeving van het Industriepark-Drongen. 

In het voorstel van Stad Gent zou het niet meer mogelijk zijn om van de Baarleveldstraat naar de Kloosterstraat – en dus naar het op- en afrittencomplex van de E40 in Drongen – te rijden.

Aan de zuidzijde zal er enkel verkeer over de Kloosterstraatbrug mogelijk zijn komende van het Industriepark-Drongen en niet meer komende van de Kloosterstraat.

Beide ingrepen zullen ook hun impact hebben op het verkeer op het grondgebied van Deinze. 

Te verwachten valt dat er hierdoor een toename van sluipverkeer door Landegem zal zijn. Ook extra verkeersstromen (o.a. van zwaar verkeer) vallen met name door de Moerstraat en Moorstraat te verwachten.

Deze woonstraten zijn absoluut niet geschikt voor het verwerken van bovenlokaal bestemmingsverkeer. “De toename van doorgaand verkeer en de effecten op de veiligheid en leefbaarheid in deze woonstraten brengt heel wat ongerustheid teweeg bij de inwoners”, laat Karlien De Paepe (N-VA Deinze) weten.

Op de laatste gemeenteraad deelde De Paepe de bezorgdheden over deze mobiliteitsimpact. N-VA Deinze vraagt het stadsbestuur van Deinze dringend actie te ondernemen tegen de plannen van Stad Gent.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...