1 april 🐟🐟 – Grote doorbraak in het stadion dossier.

Eindelijk zit er terug muziek in het moeilijkste dossier dat Deinze en zijn belangrijkste sportclub kent. Geen stadion mogen bouwen omdat er te weinig parkeerplaatsen zijn en omdat er een veel te grote verkeersinfarct zou plaatsvinden op weekenddagen waar dagjestoeristen het Provinciaal Domein de Brielmeersen willen bezoeken en supporters naar een match van SK Deinze willen kijken.

Maar voor alles is er dus een oplossing als ook in dit dossier. Aluvision, het bedrijf die eerder al liet weten weg te trekken (Lees hier) uit De fietsstad zou wel eens De oplossing kunnen bieden. De terreinen liggen aan de overkant van het stadion en enkel de Vaart scheidt de locatie van de nieuw te bouwen voetbaltempel. De Japanse eigenaars van KMSK Deinze zouden op de grond van 3245 m2 een parkeertoren en fietsenstalling bouwen voor minstens 1500 auto’s om zo het parkeerprobleem aan te pakken. Het Jaagpad en Dhoye worden dan gebruikt om het verkeer richting Nevele, Waregem, Tielt of Aalter te leiden. Door deze oplossing moeten de vele supporters uit die hoeken niet meer door Deinze. 

Toen de nieuwe eigenaren van KMSK Deinze hun plannen uit de doeken deden kwam het snel tot een brainstorm waarbij de politiek uit Deinze of zoals iedereen ze in de volksmond ondertussen noemt “BrugskeMeerofMinder” met een extra ideetje: 

Deinze zou namelijk een nieuwe brug krijgen, genaamd de “Pont du Monaco”, aan de helft van de prijs omdat het om een exacte kopie gaat van de Lovelingbrug in Nevele. Deinze had deze extra korting kunnen bekomen door de eerder opgelopen vertraging in de bouw van de voetgangersbrug in Nevele.

De supportersclub van KMSK Deinze reageert zeer positief over deze ontwikkeling in het stadiondossier. Eindelijk, er staat niets meer in de weg om de bouw van het stadion te starten en binnen enkele jaren kampioen te spelen en in 1A aan te treden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...