Verkoop bibliotheeksite zo goed als rond

Op de gemeenteraad van 27 maart vroeg Bart Vermaercke (N-VA) naar de stand van zaken in verband met de verkoop van de bibliotheeksite op de Markt.

Het was Vermaercke ter ore gekomen dat er een notaris was aangesteld om de verkoop te regelen.

Burgemeester Vermeulen bevestigde dat het verslag van de jury klaar is en in april naar het schepencollege komt om definitief te bevestigen.

Wat er met de huidige bibliotheek moet gebeuren en met het oude stadhuis blijft koffiedik kijken.

Vermaercke: “Het college speelt weer immomakelaar in de achterkamertjes. Er is helemaal geen enkele vorm van transparantie. De herbestemming van de hele site op de Markt zal nochtans zeer bepalend zijn voor de toekomstige ontwikkelingen in het centrum. Dit zomaar op het einde van de legislatuur verkopen aan een makelaar zonder enige vorm van participatie vanuit de bevolking of de gemeenteraad is geen goed bestuur. Het gaat hier immers om bijna 5 miljoen euro.”

Vermaercke ontdekte ook dat de beloofde haalbaarheidsstudie ter waarde van 25.000 euro om de bibliotheek onder te brengen in de site van de Bloemmolens tot op heden dode letter blijft. Vermaercke: “Deinze leeft van plannen maken. De realisatie van de investeringsuitgaven is amper 22 % en de investeringsontvangsten zijn nog geen 15 %. Schepen D’hont beloofde wel hard te werken aan betere cijfers.”

Vermaercke blijft de correctheid en haalbaarheid in twijfel trekken. “Budgetten en kredieten worden weer verschoven in de tijd, men blijft goochelen met miljoenen die volgens mij niet te realiseren zijn. Zo spreekt men voor 2023 weer van de verkoop van de “Kop van de Tolpoorstraat” voor 3,7 miljoen euro, de verkoop 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...