Fleur-Couleur zet de bloemetjes buiten met een eerste boek ‘Het grote ecologische pluktuinboek’ en avondlijke bloemenpluk op 30 juni.

10 jaar geleden begon bloemenboerin Lies Couckuyt biologische bloemen te telen. Die ervaring pende ze –samen met  co-auteur Monique van Wegen – neer in hun eerste boek.  Het werd een inspirerende én praktische handleiding die je helemaal op weg helpt om zelf jouw eigen  bloemenpluktuin te beginnen of uit te breiden. Van bloemenpotten op je balkon tot een voetbalveld groot.

Lies en Monique nemen je mee door de seizoenen heen en de klussen die daarbij aan de orde zijn. Maar ook geven ze veel achtergrondinformatie waardoor je niet alleen weet hóe je je tuin mooi krijgt, maar ook waarom. De bodem, botanische naamgeving, indeling in bloemgroepen, vaasleven, zaden telen, droogbloemen tot en met een uitgebreide planning voor de liefhebbers – het komt allemaal aan de orde.

Zo creëer je een overvloed van bloemen die je zo lang mogelijk in je tuin hebt en waar je heel veel van kunt plukken. En ook de bijen en vlinders genieten mee! Met dit boek zet je je tuin in bloei en je huis vol bloemen. Verras je geliefden met zelfgemaakte boeketjes!

Op vrijdag 30 juni organiseert Fleur-Couleur een zomerse avondpluk in hun bloemenveld. Je kan er genieten van meer dan 50 verschillende soorten bloemen in de gouden avondgloed en je eigen boeket plukken. Schaf je die avond een boek aan dan krijg je er een gesigneerde persoonlijke boodschap bovenop!

Je kan het boek ook bestellen via www.fleur-couleur.be of kom op een ander moment langs in de pluktuin.

Uitgeverij: Vonk, Nederland

Meer info: www.fleur-couleur.be of sociale media: Fleur-Couleur (Facebook) en lies_fleur.couleur (Instagram)

Inkijkexemplaar: https://www.vonkuitgevers.nl/wp-content/uploads/2023/04/grote.ecologische.pluktuinboekpdf.pdf

Het bloemenveld is gelegen in Landegem (Deinze), Hekstraat en geopend elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 18u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...