Eerste spadesteek luidt start omleidingsweg Ter Mote in

Op maandag 25 september 2023 luidt een eerste spadesteek de start in van de aanleg van de omleidingsweg Ter Mote. De voorbereidende nutswerken werden reeds uitgevoerd, nu wordt er gestart aan de effectieve aanleg van de weg die uit bedrijventerrein Ter Mote zal uitkomen op de Vierboomstraat. Zo wordt zwaar en doorgaand verkeer uit de dorpskern van Nevele geweerd. 

Vrachtwagens die via de dorpskern hun weg naar bedrijventerrein Ter Mote zoeken of autoverkeer die het dorp als doorsteek gebruiken. Het wordt een beeld dat we na de aanleg van de omleidingsweg minder zullen zien in de dorpskern van Nevele. De omleidingsweg komt tussen de Biebuyckstraat (N437) en de Vierboomstraat doorheen bedrijventerrein Ter Mote. De komst van de weg is nodig om Nevele verkeersveiliger en aangenamer te maken.

Het dossier van de omleidingsweg is sinds het begin van de legislatuur van groot belang. ‘In 2019 heeft de nieuwe bestuursploeg van de fusiestad alles op alles gezet om het jarenoude dossier vlot te trekken. Dankzij de medewerking van velen is dat gelukt,’ vertelt Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor mobiliteit. 

‘In juli 2023 werden de voorbereidende nutswerken uitgevoerd en vond er een archeologisch onderzoek plaats. Maandag 25 september vatten de effectieve werken aan. Deze worden ingeluid met een officiële eerste spadesteek. Afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden zijn de werken in het voorjaar van 2024 afgerond,’ vertelt Johan Cornelis, schepen bevoegd voor openbare werken. ‘De aanleg van deze weg is de eerste stap van de duurzame dorpskernvernieuwing van Nevele,’ vult  burgemeester Jan Vermeulen aan.  

De omleidingsweg wordt voorzien van een afgescheiden fietspad. Aan de Vierboomstraat komt een volwaardig kruispunt om zo verder te rijden tot aan de Graaf van Hoornestraat. Voor het waterbeheer worden de nodige infiltratievoorzieningen aangelegd. De bomen die verdwijnen bij de aanleg van de weg worden gecompenseerd door inheemse bomen aan te planten in de Vondelbeekvallei in Grammene.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...