Slotmoment Week van de Duurzame Gemeente

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente, van 18 tot 25 september, vierde Deinze samen met 114 andere Vlaamse steden en gemeenten de achtste verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals of SDG’s). Op de slotdag van deze week bedanken we onze Deinse Duurzame Helden en onthullen we een nieuwe mural in het kader van Murals4Change. 

Dit jaar lag de focus van de Week van de Duurzame Gemeente op SDG 4: Kwaliteitsonderwijs. Tijdens het slotmoment wordt op 25 september de SDG-vlag aan Brielpunt omhoog gehesen en worden de Duurzame Helden bedankt. Dit zijn Deinse organisaties, verenigingen of personen die op een bijzondere manier bijdragen tot kwaliteitsonderwijs.

De Duurzame Helden van deze editie zijn:

  • Alle wijkwerkers en vrijwilligers van de basisscholen, omdat die zich dagelijks inzetten om onze kinderen een fijne tijd te bezorgen op school.
  • Jeugd & School, omwille van hun tomeloze inzet voor het onderwijs in Deinze.
  • Fietsschool, omdat zij mensen veel mobieler maken zodat de zelfredzaamheid, emancipatie en participatie verhogen.
  • De Katrol, omwille van de studie en gezinsondersteuning aan kinderen van kansarme ouders.

Murals4Change

In het kader van Murals4Change, een campagne van 11.11.11, wordt een nieuwe mural onthuld die de SDG’s letterlijk in de verf zet. Via street art of muurschilderingen brengt stad Deinze de thematiek dichter bij de mensen en toont de stad haar betrokkenheid bij deze mondiale thema’s. Dankzij de samenwerking met vzw Wallin’ en Cultuurregio Schelde-Leie kon het project Murals4Change tot een prachtig resultaat worden herleid. 

Dit voorjaar mochten een aantal jongeren kennismaken met street art en mee inspiratie bieden aan het ontstaan van de mural. ‘Het kunstwerk van de hand van Jesse Van Gompel zal menig passant kunnen bekoren en hopelijk elk van ons even laten stilstaan,’ vertelt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor mondiaal beleid. De mural is te bewonderen aan de zijmuur van Huis van het Kind met uitzicht op het Kaandelpark.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...