Kruispunt Driespoort: GroenRood Deinze voert actie

Gevaarlijk kruispunt Driespoort: GroenRood Deinze voert met Mieke Schauvliege actie voor veilige oversteekplaats fietsers   

Om het nieuwe parlementaire werkjaar voor te bereiden, fietst Vlaams fractieleider Mieke Schauvliege doorheen Oost-Vlaanderen. Haar laatste stop is in Deinze waar ze samen met de leden van GroenRood actie voert tegen de verkeersonveilige situatie aan de Driespoort. “Wacht niet tot er ongelukken gebeuren en maak werk van een veilige oversteekplaats voor fietsers.”

De verkeersonveilige situatie aan het kruispunt van de Gaversesteenweg is al jaren gekend. “Het is een druk bezochte plaats met aan de ene kant een shoppingcenter en aan de andere kant een school,” weet Eva Martens, GroenRood raadslid. “De oversteekplaats loopt ook langs de scholenroute naar de secundaire scholen in het centrum van Deinze. Bovendien komt er binnenkort een school voor buitengewoon onderwijs in de buurt. De bouwwerken zijn reeds gestart.”

Met hun actie vlak voor de start van het schooljaar proberen Mieke Schauvliege en de leden van GroenRood Deinze de problematiek hoger op de agenda te krijgen. “Bevoegd minister Lydia Peeters moet werk maken van deze onveilige situatie,” zegt Mieke Schauvliege. “In afwachting van een complete heraanleg, kan men op korte termijn al de lichten aanpassen. Nu krijgen de auto’s, waaronder veel vrachtwagens, eerst groen licht voor de voetgangers en fietsers mogen oversteken. Een heel gevaarlijke situatie”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...