Nieuw filiaal KADE in Landegem duwt de cijfers de hoogte in 

Eind september 2023 sloot KADE de inschrijvingsperiode succesvol af. De opleidingen dans, beeld, woord en muziek tellen voor het eerst maar liefst 2.950 inschrijvingen. Naast de Kunstacademie in Deinze en de filialen Kruishoutem, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte, is het nieuwe filiaal in Landegem een schot in de roos.

KADE startte op 1 september met een filiaal in Landegem en dat bleek een schot in de roos.


“Er schreven zich voor het schooljaar 2023-2024 35 leerlingen in om deel te nemen aan de lessen muziekinitiatie en het eerste jaar muziekatelier” zegt directeur Geert Dhondt. “Deze start zorgt voor een goede basis om de volgende jaren verder uit te bouwen. Naast voormelde cursussen volgen de leerlingen er ook instrument: hobo, viool, cello, piano en gitaar.”


De lessen hebben plaats in de klassen en lokalen van de gemeenteschool ’t Wilgennest. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwbouw waarin ook het filiaal van KADE een stek zal krijgen.


“Als stadsbestuur vinden we het ontzettend belangrijk dat we ook de kinderen van Landegem en omliggende deelgemeenten dicht bij huis kunstonderwijs kunnen aanbieden,” vult burgemeester Jan Vermeulen aan. “We zijn dan ook bijzonder blij te zien dat het aanbod direct goed aanslaat met mooi gevulde klassen.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...