Stad voorziet bewakingscamera’s op de site van Brieljant en Kaandelpark

Onder voorbehoud van een positief advies van de gemeenteraad zal het stadsbestuur twee vaste bewakingscamera’s voorzien ter hoogte van het jeugdhuis Brieljant en het Kaandelpark. Hiermee hoopt de Stad de veiligheid in de buurt van het jeugdhuis te verhogen.

“Om veiligheidsredenen wil het stadsbestuur twee bewakingscamera’s voorzien op de site van jeugdhuis Brieljant en Kaandelpark” vertelt burgemeester Jan Vermeulen. “Het gebruik van deze camera’s is een noodzakelijk, gepast en aanvullend middel om het beoogde doel te bereiken. De beelden zijn terzake, niet overmatig en de impact op het privéleven is, gezien beperkte geregistreerde gegevens, miniem.”

De lokale politie gaf hiervoor een positief advies. Verder zal de burger geïnformeerd worden via de verplichte pictogrammen die de aanwezigheid van de bewakingscamera’s aangeven. Dit is voorzien bij art.6 § 2 van de Wet van 21 maart 2007, gewijzigd door de wet van 21 maart 2018.

Tijdens de gemeenteraad van 26 oktober wordt aan de gemeenteraadsleden gevraagd om een positief advies te verlenen voor de ingebruikname van deze twee bewakingscamera’s.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...