Stad Deinze start sterrenregister

Stad Deinze start met een symbolisch sterrenregister. Zo krijgen ouders van een stilgeboren kind de kans om hun zoon of dochter op een betekenisvolle manier aandacht te geven in de stad waar ze wonen.

Stad Deinze neemt terug deel aan de Koesterweek, dit jaar tussen 8 en 15 december. Deze week is een initiatief van Berrefonds, een vzw die al bijna 15 jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind. 

‘We beslisten naar aanleiding van de Koesterweek, een oproep van de VVSG en op vraag van gemeenteraadsvoorzitter Tess Minnens om te starten met een symbolisch sterrenregister. Ouders van kindjes die sterven binnen de 140 dagen na de bevruchting kunnen dit namelijk niet wettelijk laten registreren. De symbolische erkenning van het kind kan echter een belangrijke eerste stap zijn van het rouwproces. Met het sterrenregister komen we hier aan tegemoet en proberen we sterrenouders een hart onder de riem te steken’, klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen. 

Iedereen verwerkt zo’n verlies natuurlijk op zijn eigen manier. De opname in een sterrenregister is een persoonlijke keuze en is niet verplicht. 
De registratie in het sterrenregister kan online via www.deinze.be/sterrenregister of na afspraak bij de dienst Burgerzaken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...