Stad huurt pand in Tolpoortstraat 86

De stad huurt vanaf 1 februari 2024 het pand in de Tolpoortstraat nummer 86, waar vroeger Grusenmeyer Lady gehuisvest was. Het stadsbestuur kon een heel gunstige huurovereenkomst afsluiten en zal het pand een creatieve invulling geven.

De stad huurde vorig jaar de winkel al tijdens de kerstperiode om er tijdelijk het Huis van de Kerstman in te richten. Deze tijdelijke invulling werd positief geëvalueerd. 

Er kon nu een overeenstemming bereikt worden met de eigenaar om het pand voor een langere termijn te huren, meer bepaald voor 2 jaar. De stad kan hierdoor de Tolpoortstraat opnieuw bijna volledig laten vollopen. 

“We zijn heel blij dat we een nieuwe stap kunnen zetten om van de Tolpoortstraat opnieuw de winkelstraat van de regio te maken” zegt burgemeester Jan Vermeulen. ”De troeven zijn intussen goed gekend: de gratis Brielpoortparking op wandelafstand, in combinatie met een aantal gevestigde handelszaken en een aantal leuke en hippe horecazaken. Die combinatie lokt steeds meer volk naar onze stad. Waar je in andere steden al gauw een pak geld kwijt bent om te parkeren, kan je hier met dat geld genieten van een koffie of een ijsje”, stelt burgemeester Jan Vermeulen.  

“Het waren ook de handelaars zelf die de stad vroegen om de handelszaak op nummer 86 zo snel mogelijk een invulling te geven”, vertelt Filip Vervaeke, schepen bevoegd voor lokale economie. “We realiseerden met HUP/HUB al een mooi project voor startende ondernemers. Hierdoor duiken er een aantal grotere spelers op die geïnteresseerd zijn in Deinze, en dan moeten we kunnen schakelen als het nodig is. Dat zal gebeuren in overleg met de huidige gebruikers van het HUP/HUB-pand.”

“Het winkelpand op nummer 86 zal nog worden aangepast door de Technische Uitvoeringsdienst”, stelt Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor patrimonium. “Onze diensten hebben voldoende ervaring en werken graag mee aan projecten die onze stad beter maken.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...