Zaterdag 10 november 2012: VTT Walter Godefroot

WTC Walter Godefroot, één van de grootste clubs uit de regio, heeft enkele weken terug het 7e zomerseizoen afgesloten. In Oost-Vlaanderen staat de club op nummer één met meer dan 300 aangesloten leden. Op zondag 7 oktober ging de club voor de laatste keer in groep op pad met niet minder dan 75 deelnemers. Een seizoensrecord! De damesgroep kreeg de leiding toegewezen en alle mannen volgden de laatste rit getrouw in hun zog. In de thuisbasis De Ceder werd daarna met een hapje en een drankje teruggeblikt op een alweer geslaagd seizoen. Een traditie die sinds het ontstaan van de club in 2006 steevast in ere wordt gehouden, kwestie van de groepsgeest te versterken.

Tussen eind februari en begin oktober gaat WTC Walter Godefroot elke zondag met drie verschillende groepen op pad. De A-groep is het meest gedreven met wekelijkse ritten die kunnen oplopen tot 100 km, aan een gemiddelde dat soms de 32 km/u overschrijdt. De B-groep doet het iets rustiger aan, maar ook hier moet je al een ietwat geoefende wielertoerist, gezien ook hier het gemiddelde soms de 30 km/u benadert na ritten van 70 à 80 km. De D-groep (dames) gaan ook afzonderlijk op pad voor ritjes tot 60 km en hun snelheid loopt op tot zowat 25 km/u.

Voor dit seizoen zitten de ritten er op en de kampioenen zijn gekend. De mannen lieten zich voor het eerst in de geschiedenis van WTC WALTER GODEFROOT aftroeven door een “dame”. ELLEN STEYAERT staat namelijk bovenin alle klassementen en krijgt uiteraard de titel van algemeen kampioen opgespeld met 69 van de 71 gereden ritten. Omgezet in kilometers betekent dit dat zij zowat 8000 km afhaspelde in clubverband. Met de andere (wekelijkse) kilometers bij gerekend zal zij in totaal wellicht wel aan het dubbele komen. Het aparte klassement van de dames wordt dit seizoen aangevoerd door Colette NEIRYNCK. Filip DE RYCKE en het duo Dirk DE MEY – Frank ROGGE waren de beste mannen en mogen met het vrouwelijk schoon op het schavotje als zaterdag- en zondagkampioenen.

Maar nog vòòr alle laureaten worden gehuldigd staat bij WTC Walter Godefroot – waarvan Walter himself als peetvader fungeert – hun jaarlijkse VTT-organisatie op het programma. Op de mooie datum van zaterdag 10.11.12 organiseert de club voor de 5e keer hun VTT Walter Godefroot met start en aankomst zoals altijd in “De Ceder”. Vorig jaar telde de club om en bij de 2000 deelnemers en was daarmee één van de drukst bezochte mountainbike-organisaties van afgelopen winter. De VTT Walter Godefroot tracht alle mountainbikefanaten te bereiken met trajecten over 25 km (voor de beginnende MTB’ers), 40 km (voor de meer geoefende MTB’ers) en 50 km (met het echte werk voor de getrainde MTB’ers). Ook aan de kinderen wordt gedacht met een KIDS-rit in de namiddag en dit onder begeleiding, kwestie van de aankomende jeugd ook warm te maken voor de fiets.

Naast de traditionele bevoorradingen onderweg, douches, bike-wash en fietsbewaarplaats in ‘De Ceder’ krijgen de deelnemers bij aankomst ook een gratis snack én nemen zij ook gratis deel aan een tombola met als eerste prijs een heuse MTB, geschonken door Fietsen Godefroot.

De start van “VTT Walter Godefroot” op 10.11.12 situeert zich dus in Vakantiecentrum ‘De Ceder’, aan de achterkant van het domein (Nazarethsesteenweg 41). Inlichtingen via de website www.wtcwaltergodefroot.be of bij Willy Goeteyn, Casselrijlaan 22, Deinze-Astene (0476/789880 of [email protected]).

[mapsmarker marker=”25″]

Wie wenst aan te sluiten bij de club kan terecht op 10 november aan een infostand in ‘De Ceder’ waar met plezier de nodige uitleg gegeven wordt aan geïnteresseerde dames en heren. De club geeft trouwens ook een ledenvergadering waarop iedereen terecht kan en die gaat dit jaar door op donderdag 06.12.12, om 19u30, in het zaaltje van café ’t Duvelke in Astene. Tegen een democratische prijs kan een cluboutfit worden aangekocht die trouwens zichzelf terugbetaald als men op regelmatige basis deelneemt aan de zaterdag- en of zondagritten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...