Het was een prachtige voormiddag vandaag, het ideale weer voor fruitbedrijf Cocquyt voor een fruitpersing. Al hadden ze zelf het weer niet gekozen. Men kon proeven van vers geperst fruitsap, zuiver appelsap, appel en perensap, appel met kriekensap en appel met rode biet.
Er werd gedemonstreerd hoe men fruit perst, het sap werd gepasteuriseerd en vervolgens gevuld in dozen van 5 liter met een tapkraantje.
Het restafval de pulp wordt als voeding gebruikt voor de koeien van de nabij gelegen boerderij.
Deze keer werd gebruik gemaakt van hun eigen ontworpen dozen met foto’s van hun fruit, hoeve en logo. Zo zal het voor de klant nog duidelijker zijn dat het wel degelijk om een echt streekproduct gaat. Het fruitsap is ongeopend een jaar houdbaar en 2 maanden na opening.
De persing werd verzorgd door en mobiele fruitpers. (http://www.mobielefruitpers.com)
Meer info kan gevonden worden op hun website www.fruitbedrijfcocquyt.be
De Sint-Amanduskerk in Zeveren ondergaat een metamorfose en wordt de nieuwe ontmoetingsplek voor de Deinse…
Gratis inkom – 27 t.e.m. 29 juni 2025 – Kastanjelaan 29, Deinze De Zomerbar van…
Deinze maakt zich op voor de tweede editie van Benihana, een dynamisch eendaags festival dat…
Grootschalige Tweedehands Boekenmarkt in Poeselekerk op 14 Juni De charmante Poeselekerk transformeert op zaterdag 14…
Van woensdag 18 tot en met zaterdag 21 juni transformeert het centrum van Deinze in…
Kunstacademie Deinze opent de deuren voor jong en oud talent DEINZE – Vanaf zaterdag 7…