GroenRood wil een centrummanager voor de ‘plaatselijke’ middenstand in Deinze

Het laatste persbericht van stad Deinze in verband met een aan te werven centrummanager schoot GroenRood in het verkeerde keelgat. Deze manager moet de plaatselijke middenstand ondersteunen en niet de kaart van de grote winkelcentra trekken vindt de partij.

vacature-2014 GroenRood

Gemeenteraadslid Dirk Stroobandt: “Reeds jaren vragen wij naar een centrummanager. Hij of zij moet de schakel tussen beleid en middenstand zijn. Hij/zij is het direct aanspreekpunt ivm de lokale economie en is de inspirator van acties door en voor lokale zelfstandigen. Deze persoon voert de strijd aan tegen leegstand, stadsverloedering en mobiliteitsproblemen. Zij/hij streeft de juiste balans na tussen wonen, werken, winkelen en leven in onze stad. We waren blij dat het stadsbestuur in dezelfde richting dacht en de aanwerving van zo’n ambtenaar aankondigde.”

Annick Verstraete, fractieleidster GroenRood: “Groot was dan ook onze verbazing toen we deze week lazen dat de centrummanager mensen uit de buurgemeenten naar onze winkelcentra moet lokken en dat hij promotie moet maken voor onze winkelcentra. Wij denken dat er in Deinze plaats is voor zowel grote winkelketens als voor lokale zelfstandigen. Wij willen die ook niet tegen elkaar uitspelen maar denken wel dat het beleid nu op de eerste plaats op de lokale ondernemers moet focussen. De winkelcentra strijden door hun (inter)nationale verwevenheid en hun zondagswerk al met andere wapens dan de kleine zelfstandigen. Nu moeten we de kaart van deze laatsten trekken, zodat  zij er niet alleen voor staan.”

Eddy De Winter: “De winkelleegstand op de Markt en in de Tolpoortstraat is veel te hoog. Met een sterker gebruik van de leegstandtaks kan daar iets aan gedaan worden. Het sterker ondersteunen van eigen initiatieven van de plaatselijke middenstand is ook primordiaal. Gezamenlijke initiatieven zoals de nacht van de mode kunnen we alleen maar aanmoedigen. Op de eerste plaats moeten we met de handelsorganisaties, de opperdekenij en UNIZO rond tafel zitten en naar hun grieven luisteren. We zijn blij met de extra werkplaatsen in de winkelcentra maar hopen dat die niet ten koste van de middenstand is. We hopen ook dat de weknemers in de winkelcentra in Deinze eerlijke en rechtvaardige contracten krijgen en geen tweederangs arbeiders zijn zoals in sommige grote winkelketens.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...