Zal de kilometerheffing Deinze helemaal blokkeren?

Verschillende mensen spraken GroenRood de laatste dagen aan over de toename van het vrachtverkeer op de wegen in Deinze. Sinds de invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens op de snelwegen, ringwegen en sommige gewestwegen is er een sterke stijging van het zwaar vachtverkeer dat gebruik maakt van de Deinse wegen merkbaar. Sommige mensen menen dat er door dit sluip rijden vanaf 1 april (de datum van invoering) bijna een verdubbeling is. GroenRood ging zelf kijken en zag vooral aan de Driespoort en op het rondpunt van Martinus ongelofelijk veel vrachtwagens en autobussen uit alle mogelijke Europese landen.

GroenRood Kilometerheffing

Dirk Stroobandt, gemeenteraadslid van GroenRood en lid van de politieraad, zal daarom met hoogdringendheid vragen aan het stadsbestuur om een officiële telling te houden. Op die manier kunnen we vaststellen of Deinze al of niet de dupe is van de nieuwe maatregel. Indien dit het geval is moet het stadsbestuur zeker in Brussel om flankerende maatregelen vragen. Dirk Stroobandt zal ook vragen op een strengere controle op de aanwezigheid van vrachtverkeer in straten waar dat verboden is.

GroenRood houdt zijn hart vast voor maandag, als de schoolgaande jeugd terug op pad is. De kolonne vrachtwagens in combinatie met fietsende scholieren en wandelende schoolkinderen is een gevaarlijke cocktail. We hopen dan ook dat de politie o.a. in de buurt van de Driessprong, het Tielts routje en Erasmus voor extra beveiliging kan zorgen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...