Nieuwe treinregeling is gemiste kans voor Deinze

Op 10 december gaat een nieuw vervoersplan van de NMBS in voege. Voor Deinzenaren is het enige lichtpunt een rechtstreekse verbinding met Gent-Dampoort en de andere stations op de lijn naar Antwerpen. Jammer genoeg is deze rechtsreeks verbinding met Antwerpen wel trager dan de huidige verbinding met overstap. Voor de rest is het helemaal een maat voor niets voor de gebruikers van het station te Deinze. GroenRood doet nog een poging om het tij te keren.

GroenRood Station Deinze

GroenRood vraagt al lang een latere treinverbinding naar en van Gent. Jammer genoeg is er in het nieuwe plan geen plaats voor extra late treinen van of naar Deinze. Het verbeterde vervoersplan belooft een stijging van het treinaanbod van 5 procent maar in Deinze zondagavond, maar die komt enkele minuten na de vorige en is dus ook geen echt alternatief.

Enig klein pluspunt is een rechtstreekse verbinding naar Gent Dampoort, Lokeren, Sint-Niklaas en Antwerpen. Deze reizigers moeten niet meer overstappen in Gent-Sint-Pieters. Dat deze rechtstreekse verbinding trager is dan de huidige met overstap is natuurlijk triest.
GroenRood blijft vragen om extra treinen in de late uren en een betere spreiding van het aanbod. Dat de 2 treinen per uur naar Gent met 15 minuten tussentijd vertrekken (tijdens het weekend zelfs maar 11 minuten) is een jammere zaak. Daarom sturen we een brief aan de verantwoordelijke minister en de directie van de NMBS. We willen blijven druk uit oefenen op de verantwoordelijken. We blijven hopen op een vlot alternatief voor de verplaatsingen met de wagen!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...