Mensenzee tussen de appartementen

Gent-Wevelgem sinds enkele jaren de afspraak voor de echte wielerliefhebber, bracht dit jaar terug een massa op de been om hun favoriete wielrenners van dichtbij te zien. De vorige jaren waren er verschillende weerscenario’s met wind, maar dit jaar was het een zonnige windstille editie en dat zag je aan de gezichten van het publiek. Iedereen was uitbundig en genoot van dit wielerspektakel.

Op de parking van de Brielpoort is het ieder jaar drummen aan de teambussen, maar de markt blijft toch steeds de plek waar het meeste te beleven valt. Een prachtig podium waar alle renners één voor één voorgesteld worden en rijen met enthousiaste wielerfanaten die genieten van deze drukte.

De fanclub van Daniel Oss was terug van de partij en dat merkte je aan de vele “Oss” supporters die afgezakt waren naar de Markt “Daniel is van Oss”.
Ward Vandemaele volgt Daniel Oss van bij de start tot aan de finish van bijna elke wedstrijd in België. Hij heeft met de renner zo een goede band dat hij gisterenavond met zijn fanclub afzakte naar het hotel van Bora in Roeselare, samen eentje drinken met een fantastische coureur en mens is zo plezant.

 

Peter Sagan die de vorige jaren afzakte naar Chloé’s op de markt had dit jaar geen tijd voor een Espresso, maar maakte deze keer veel tijd voor zijn fans. Elke stap werd gefotografeerd, elk blad, truitje of foto werd getekend. Op deze foto gaat hij naar fans die speciaal uit Nieuw-Zeeland naar Deinze kwamen voor een handtekening en om hem aan het werk te zien.

En dan last but not least, de persverantwoordelijke (Gabriele Uboldi) van Bora Hans Grohe kwam naar de start met een leuke Specialized mountainbike, Oscar Gatto zette hem plat en zo was Gabriele op zoek naar een pomp. Wij als Deinze kenners toonden hem de weg naar de automatische pomp aan de kerk en maakten een praatje hij kende ons nog van op café in Deinze 😉

Oh ja Peter Sagan won uiteindelijk de wedstrijd.

 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...