Uitwisselingsorganisatie AFS zoekt 165 gastgezinnen in regio Deinze / Gent / Oudenaarde /

In augustus verwelkomt AFS opnieuw 165 jongeren van over de hele wereld die op uitwisseling komen naar Vlaanderen. De AFS-studenten verblijven enkele maanden tot een jaar in een gastgezin, gaan hier naar school en leren onze cultuur in al haar aspecten kennen. AFS biedt zo talrijke gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan zonder zelf de koffers te moeten pakken!

afs_Gastgezinnen_Deinze

Dit nieuwsfeit werd ons opgestuurd door Leopold Dalle – Martine Bruggeman via de insturen nieuwsfeit op onze website. Reeds meerdere jaren zijn zij gastgezin voor een buitenlandse student/studente. Gedurende 1 schooljaar verblijft de jongere in het gezin, en volgt die hier les in een secundaire school zoals elke jongere, en leert die ook de Nederlandse taal. Dit gebeurt in samenwerking met AFS, een internationale organisatie die gastouders en studenten ondersteunt, en voor begeleiding zorgt. Dit schooljaar verblijven er ruim 170 buitenlandse studenten in Vlaanderen, via AFS.

In ons gezin verblijft er momenteel een Turks meisje, Lorin GÖZE, en zij volgt “gewoon” les in Ten Doorn in Eeklo (4de wiskunde wetenschappen). Zo verblijven er in de ruime Gentse regio, momenteel nog andere AFS-studenten uit Argentinië, Thailand, Polen, Italië, Mexico en de Dominicaanse Republiek. Op 7 en 8 juli zullen zij terugkeren naar hun familie, maar eerst zullen zij nog de examens meedoen op hun school… Voor hen wordt een prachtig jaar binnenkort afgesloten, maar ook voor hun gastfamilies wordt het “een moeilijk afscheid”….

Momenteel werken wij (= het AFS-comité Gent/Eeklo/Oudenaarde) toe naar de volgende groep studenten die naar onze regio zal komen. We zijn nog steeds op zoek naar enkele gastgezinnen, die hun hart en hun huis willen openstellen, en zo een fantastische ervaring willen meemaken. Ook andere AFS-comités hopen dat ze spoedig een gastgezin hebben voor hun AFS-studenten.

Hieronder alvast een informatieve tekst rond AFS en gastgezinnen, en enkele foto’s van Lorin en ons gezin.

afs_Gastgezinnen

AFS?
AFS is een internationale educatieve uitwisselingsorganisatie die gedragen wordt door een wereldwijd netwerk van vrijwilligers. In Vlaanderen zetten meer dan 800 vrijwilligers zich in voor een meer verdraagzame en vredevolle wereld. Dit doen ze door zoveel mogelijk jongeren én volwassenen een interculturele leerervaring te bieden, scholen te internationaliseren en een inclusieve werking na te streven. Als gastgezin een buitenlandse student in huis nemen voor enkele maanden tot een schooljaar is één van de ervaringsgerichte programma’s rond intercultureel leren.

Gastgezinnen
Deelnemen aan het beleefprogramma zorgt voor extra leven in de brouwerij, je komt in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en je leert veel nieuwe mensen kennen die een gelijkaardige ervaring beleven of reeds beleefd hebben. Als gastgezin neem je deel aan een omkaderd avontuur. Je staat er nooit alleen voor! AFS-gastgezinnen worden door ervaren vrijwilligers en stafleden begeleid vóór en tijdens dit internationale avontuur in eigen land.  Bovendien breng je je gezin in contact met een andere cultuur of taal.

Haal de wereld in huis!
Iedereen kan gastgezin of –ouder worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Alleenstaanden, holebi-koppels of mensen zonder kinderen, tweeverdieners in het hartje van de stad of gepensioneerden op het platteland, het kan allemaal! Zolang je over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd bent in andere culturen en graag met jongeren omgaat, ben jij de persoon of het gezin dat we zoeken!

AFS kantoor:
Marketing & Communicatie: Joyce Koeman / 015 79 50 10

Lokale contacten voor de regio Gent/Eeklo/Oudenaarde:
Gastgezinrekruteerder – Peter Erauw / 0478 872277
Gastouder – Leopold Dalle / 0485 43 54 95

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...