Verdwalen in onze natuurpracht op 1 kilometer van de markt in Deinze

Wist je dat je vanaf de markt in Deinze een prachtige wandeling kan maken rond de oude Leie arm richting Grammene. Wij wandelden dit weekend een rondje oude Leiearm en stonden versteld van de rust en de prachtige omgeving.

Onze start was aan de Lorenzo brug in Grammene (spoorweg brug), we vertrokken langs de rechterkant richting Deinze langs het smalle wandelpad. Deze wandeling kan je dus perfect starten vanaf de markt in Deinze. 

Geen idee of het een wandeling is voor koppeltjes want de helft van de wandeling moet je achter elkaar lopen op het smalle wandelpad of misschien maakt het dit net wel een wandeling voor koppeltjes 🙂

Aan de ene kant zie je de uitgestrekte velden, waar de koeien op sommige plaatsen dichtbij komen piepen. Aan de andere kant kijk je uit op het struikgewas op de oever van de oude Leie arm, waar je hier en daar wat verharde stukken hebt die tot aan het water komen.

Eens aan de helft van de wandeling kom je op het jachtpad uit tussen Deinze en Grammene (Vaart Linkeroever), wees voorzichtig wat de fiets toeristen komen snel langs. Vanaf dit punt start je als je van de markt in Deinze komt. Via de ‘Dhoye’ straat ga je terug en kom je langs een pad tussen de velden terug aan de oude Leie arm.

Bij het terugkeren van Deinze naar Grammene loop je op sommige plaatsen over een houten pad wat het voor de kids wat aangenamer maakt.

We waren iets te vroeg, maar als je iets later op de avond komt levert dit zeker prachtige beelden op van de ondergaande zon met de nodige reflecties op het water. Een kinderwagen meenemen op deze wandeling is niet zo een goed idee, alles is onverhard en breed is het wandelpad niet.

Deze wandeling is een stukje van de Vlas roter route in Grammene, er zijn er zo 4. Dit kan je hier nalezen – https://www.deinzeonline.be/2017/10/wandelen-regio-gottem/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...