Groen zet combimobiliteit in de verf

Leden van GroenRood hebben op maandagochtend de treinreizigers bedankt voor hun inspanning.

Samen met meer dan 50 lokale Groen-groepen deelde GroenRood Deinze vandaag Valentreinkaartjes uit in treinstations en aan bus- en tramhaltes om zo honderdduizenden pendelaars te bedanken. “Met deze positieve actie zetten we de troeven van het openbaar vervoer graag in de verf. Al deze trouwe pendelaars verdienen een route waarbij ze comfortabel en makkelijk van de ene op het andere vervoermiddel kunnen overstappen. Als ook anderen zien hoe handig dat kan gaan, worden openbaar vervoer en deelmobiliteit aantrekkelijker voor veel meer mensen”, vindt Hadwych Claus.

‘We zijn ook blij dat de Groene minister van mobiliteit echt wil inzetten op deze gecombineerde mobiliteit. In één jaar tijd is meer dan 1,5 miljard euro extra steun naar de spoorwegen gegaan, voor efficiëntere en beter toegankelijkere treinen.  We zetten in op meer treinen, vroegere en latere treinen en vlottere overstappen naar bus, tram, metro, deelfietsen of andere duurzame alternatieven zoals de fiets. Zo willen we nog meer reizigers en bedrijven overtuigen om de trein te kiezen.’

‘Ook in Deinze is er nog veel werk aan de winkel. Onder meer de bereikbaarheid van de deelgemeenten en het verbinden van het vroegere Nevele met het oude Deinze zijn zeker nog knelpunten. Naast de fietsfaciliteiten moeten we blijven inzetten op openbaar vervoer, zeker voor zij die geen andere mogelijkheden kunnen gebruiken. Wij willen nooit meer verhalen horen van vinden mensen die hun dementerende partner niet kunnen bezoeken op zondag omdat er dan geen busdienst is.’ zeggen Groen-raadsleden Eva Martens en Annick Verstraete.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...