Velt-lesgever Johan de Blaere stelt de verschillende technieken voor om groenten en fruit langer te bewaren. Steriliseren, drogen, zouten, inkuilen, … wat betekenen deze termen? Welke techniek is het best geschikt om bijvoorbeeld tomaten te bewaren? Wat heb je nodig? Hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Dat komt allemaal aan bod. Bovendien krijgen deelnemers per seizoen informatie over de groenten en fruit van het moment met een geschikte bewaartechniek. Zo kun je thuis zelf meteen aan de slag. Heb je nog ergens een potje confituur of ingemaakte groenten staan, neem deze gerust mee. Het is de bedoeling dat we tijdens de vorming proeven van en praten over goede bewaartechnieken. Geen zorgen als je geen ingemaakte oogst hebt; de lesgever brengt genoeg materiaal mee.
Info-avond door VELT-leieland
Wanneer: Vrijdagavond 5 oktober, van 20u -22u
Waar: zaal Guldepoort, 9870 Zulte-Machelen
Inkom: 3,5 euro, drankje inbegrepen
[mapsmarker marker=”9″]
De Sint-Amanduskerk in Zeveren ondergaat een metamorfose en wordt de nieuwe ontmoetingsplek voor de Deinse…
Gratis inkom – 27 t.e.m. 29 juni 2025 – Kastanjelaan 29, Deinze De Zomerbar van…
Deinze maakt zich op voor de tweede editie van Benihana, een dynamisch eendaags festival dat…
Grootschalige Tweedehands Boekenmarkt in Poeselekerk op 14 Juni De charmante Poeselekerk transformeert op zaterdag 14…
Van woensdag 18 tot en met zaterdag 21 juni transformeert het centrum van Deinze in…
Kunstacademie Deinze opent de deuren voor jong en oud talent DEINZE – Vanaf zaterdag 7…