Leerkracht VTI Deinze danst mee met de hype rond het darts en maakt met z’n leerlingen eigen dartspijlen.

We herinneren ons allemaal leerkrachten die ons als klein baaske inspireerden en altijd zullen bij blijven, awel wij denken dat Steven Martens leerkracht aan het VTI van Deinze zo iemand is. Via Instagram volgden we hem al een tijdje en we merkten op 11 januari dat hij bezig was met eigen dartspijlen te maken in ’t VTI, ook hij had het WK gevolgd en het inspireerde hem voor een leuke opdracht voor zijn leerlingen, mee met de hype ! Op deze manier willen de leerlingen en Steven onze sterke Dancing Dimi aanmoedigen voor zijn komende match vrijdag rond 19u op de masters.

Na enkele prototypes gemaakt te hebben sprongen de leerlingen van het 5e jaar werktuigmachines begin dit jaar op de veel te coole opdracht. Deze leerlingen krijgen les in o.a. CNC-draaien, CNC-frezen, CAD-tekenen en 3D-printen in de CNC-studio van het VTI-Deinze. Een ideale combinatie om een gepersonaliseerde dartpijl te maken. Ze ontworpen de dartpijl in 2 delen: dartpunt (punt+barrel) en de dartstaart (shaft). De ontwerpen werden gemaakt in Autocad en Inventor. De dartpunt werd gedraaid in messing op verschillende CNC-draaibanken (emco in onze CNC-studio en hun nieuwste aanwinst de Haas st10 ). De dartstaart maakten ze met een 3D-printer. De 2 onderdelen kunnen in elkaar geschoven worden en met een flight erop hebben ze deze dan ook getest op het dartboard.

Dit is zeker opdracht die je na 20 jaar nog altijd zal doen terug denken als je met je eigen gemaakte pijltjes naar een triple 20 of bullet gooit, weet ge nog …

Wie nog op zoek is naar een coole school of wie interesse heeft om iets met zijn handen te doen kan altijd naar https://www.vtideinze.be/ surfen. VTI Deinze, school voor wetenschap en techniek. Dé STEM school in uw regio.

Wij ontdekten dit leuke verhaal maar je mag ons altijd verhalen doorsturen via www.deinzeonline.be/insturen

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...