Van bij de start heeft Foodbart bewust ingezet op twee pijlers: duurzaam en zo lokaal mogelijk ondernemen. Om nog meer in te spelen op duurzaamheid, is nu sinds kort een grote stap gezet in het veggie aanbod. Elke huidige burger met vlees is namelijk vanaf nu ook te verkrijgen als een vegetarisch alternatief.
Uiteraard blijven kwalitatieve burgers in het aanbod, maar Foodbart wil het aanbod veggie -naast het reeds ruime aanbod van salades en wraps – verruimen. Hiermee ondersteunt Foodbart ook de Veggiechallenge waar stad Deinze aan deelnam (inwoners aansporen om gezonder/vaker plantaardige voeding te eten), zo beantwoordt het aanbod nu nog beter aan de huidige noden.
Veggie aanbod kan perfect naast vleesburgers
‘Het is een kwestie van de eetgewoontes van huidige en potentiële klanten te volgen’, zegt Bart. ‘Of nog beter, we willen vernieuwend zijn’. Zo ontwikkelt Foodbart af en toe nieuwe eetconcepten (zie ‘Leiepicknick’) en wil men nu een groter veggie aanbod creëren.
Voor de vegetarische burgers wordt gewerkt met De Vegetarische Slager die burgers maakt op basis van soja. Op de serieus uitgebreide menukaart van Foodbart staan intussen 9 vegetarische en 2 veganistische gerechten.
Het wordt de vegetariërs makkelijk gemaakt. Met de ‘Make It Veggie’-optie kan men vanaf nu alle rundsburgers vegetarisch verkrijgen.
Voor ieder wat wils
Het aantal vegetarische mogelijkheden is nu even groot als de vleesmogelijkheden. Voor alle gerechten blijven de twee pijlers duurzaam en lokaal de basisvoorwaarden.
‘We merken dat veel van onze klanten graag eens afwisselen tussen vlees en veggie’, zegt Bart. ‘Mensen zijn bewuster met gezondheid en milieu bezig en dat is maar goed ook. Daar willen we met Foodbart op inspelen door het aanbod – zowel veggie als vlees – duurzaam en lokaal aan te bieden’.
Zo:
Handelen naar wat je aanbiedt
Om het aanbod en de filosofie achter Foodbart kracht bij te zetten, moet er ook in de praktijk naar gehandeld worden. Het aanbod is helder en tastbaar voor de klanten, maar Foodbart is ervan overtuigd dat ook daden, de manier van werken, voor veel klanten een bepalend keuze-element is.
Stapsgewijs wordt de logistieke organisatie ook milieubewust en duurzaam (her)ingericht. We geven enkele voorbeelden:
De Sint-Amanduskerk in Zeveren ondergaat een metamorfose en wordt de nieuwe ontmoetingsplek voor de Deinse…
Gratis inkom – 27 t.e.m. 29 juni 2025 – Kastanjelaan 29, Deinze De Zomerbar van…
Deinze maakt zich op voor de tweede editie van Benihana, een dynamisch eendaags festival dat…
Grootschalige Tweedehands Boekenmarkt in Poeselekerk op 14 Juni De charmante Poeselekerk transformeert op zaterdag 14…
Van woensdag 18 tot en met zaterdag 21 juni transformeert het centrum van Deinze in…
Kunstacademie Deinze opent de deuren voor jong en oud talent DEINZE – Vanaf zaterdag 7…