E-bike GLS trapt op de pedalen in Deinze

GLS Belgium is één van de eerste pakketdiensten in België die een transportfiets inzet, sinds begin dit jaar worden pakketten in de binnenstad van Deinze met een E-bike geleverd.

GLS Deinze  DSC_0029

Het symbolische eerste pakje werd vandaag overhandigd aan het stadsbestuur van Deinze, in het bijzijn van dhr. Luc De Schrijver (General Manager GLS Belux) en dhr. Kris Vanbiervliet (manager van het distributiecentrum van GLS in Deinze).

Hoge kwaliteit, lage emissie: GLS Belgium is één van de eerste pakketdiensten in België die een transportfiets inzet, sinds begin dit jaar worden pakketten in de binnenstad van Deinze met een E-bike geleverd.

De gekozen transportfiets kan ongeveer 200 kg vervoeren en levert op zijn ronde dagelijks bij ongeveer 20 geadresseerden in de binnenstad. “Fietsen zijn nu net in het stadscentrum beweeglijker, gemakkelijker te parkeren en zijn bovendien niet onderworpen aan milieugerichte verkeersbeperkingen. De CO2-uitstoot onderweg is immers gelijk aan nul”, aldus Luc De Schrijver, General Manager GLS Belux die hiermee de voordelen benadrukt. Deinze bood zich aan als pilootstad. Het GLSdepot bevindt zich dicht bij het centrum aan de rechteroever van het kanaal. Met de transportfiets kan een ronde in een straal van drie kilometer rond het depot worden bediend.

GLS Deinze 2015-01-21Wij zagen reeds de E-bike van GLS in het straatbeeld van Deinze

Groen en veilig
De E-bike met drie wielen en elektronische pedaalondersteuning (aankoopkosten 8.000 euro) is overdekt zodat deze bij elke weersituatie kan worden gebruikt. Hiervoor is de stabiele opbouw voor de pakketten afsluitbaar. “Milieubewust optreden en hoge kwaliteitsstandaarden mogen niet worden uitgesloten”, aldus Luc De Schrijver. In december werd de transportfiets getest en in januari werd gestart met de gewone rondes. “Als het concept ook op lange termijn succesvol blijkt, zullen we andere mogelijke locaties testen”.

Duurzaam onderweg
GLS in Deinze let niet alleen met de transportfiets op de laagste mogelijke emissies. Ongeveer zes maanden geleden ging het GLS-depot ter plaatse van start. De vestiging is gebouwd uit recycleerbaar bouwmateriaal en wordt verwarmd met een warmtepomp. Het sanitair wordt van water voorzien door een installatie voor regenwaterhergebruik. Deinze is in totaal het vierde eco-depot van GLS in België. In het kader van haar ThinkGreen-initiatief ondersteunt de GLS-groep bovendien voortdurend alternatieve aandrijvingen om de belasting voor het milieu en emissies te verminderen. In Italië worden transportfietsen al in vijf steden gebruikt. Ook voertuigen op aardgas en elektriciteit zijn op de baan voor GLS.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...